Kies je een leren of synthetische voetbalschoen

Bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen is heel veel te kiezen, merken, modellen, kleuren maar ook het materiaal waar de schoen van is gemaakt. Voetbal schoenen zijn meestal gemaakt van synthetische stoffen of leer of een combinatie hiervan. Hieronder staan een aantal eigenschappen van deze materialen bij voetbalschoenen.


Synthetische voetbalschoenen
Er zijn vooral veel synthetische voetbalschoenen te vinden in elke prijsklasse. Het voordeel van synthetische voetbalschoenen is dat ze beter tegen verschillende weersomstandigheden kunnen dan leren voetbalschoenen. Het schoonmaken van de schoenen is met een vochtige doek voldoende waardoor het onderhoud minder tijd kost. Er wordt veel gebruikt gemaakt van hoogwaardige synthetische materialen die steeds verder doorontwikkeld worden. De trend is nu vooral bij merken om steeds lichtere schoenen te produceren die stevig zijn en balgevoel geven.

Nadelen van synthetische voetbalschoenen is dat ze soms minder lang meegaan en minder goed vormen naar de vorm van je voeten als leren voetbalschoenen. In sommige gevallen geven synthetische schoenen ook nare geurtjes af, ze ademen vaak minder.

Voetbalschoenen van leer
Nog altijd is er vraag naar volledig leren voetbalschoenen. Leer heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van synthetische materialen. De leren voetbalschoen geeft een hele mooie pasvorm doordat deze zich vormt naar de vorm van je voeten en geeft heel veel balgevoel. Leer is een natuurproduct en heeft de eigenschap dat het ademt. Het voordeel is hierdoor dat je schoen dan ook beter ademt dan de synthetische voetbalschoen.

Nadelen van leren voetbalschoenen is dat ze vaak meer vocht vasthouden, op sommige plekken minder stevig zijn. Leer heeft een kortere levensduur heeft en vraagt meer onderhoud omdat het belangrijk is om regelmatig in te vetten.

Een combinatie van leer en synthetische materialen bij voetbalschoenen
Het moge duidelijk zijn dat de voetbalschoen fabrikanten in deze voetbalschoenen zoveel mogelijk de positieve eigenschappen van leer en synthetische materialen stoppen. Kijk hierbij goed naar wat je belangrijk vindt. Leer aan de buitenkant van de schoen geeft je meer balgevoel, veelal zit er een dun nylon laagje aan de binnenzijde maar de schoen past zich beter aan je voet aan en ademt beter dan een volledig synthetische voetbalschoen.

Synthetische materialen zijn in veel verschillende de hardheden te verkrijgen en in bijvoorbeeld de hak geeft dit meer stevigheid dan een leren voetbalschoen.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)