Bootfitting

Bootfitting, de skischoen die past!

Bootfitting is het aanmeten, aanpassen en opmaat maken van skischoenen.  Hierdoor is het mogelijk voor iedereen om zonder drukplekken of pijnlijke krampen te gaan skiën.

Bootfitting doen we standaard GRATIS bij alle nieuwe skischoenen die we in de winkel verkopen.
Maar ook je “oude” maar nog goede skischoenen kunnen we aanpassen en op maat maken, zie onderaan deze pagina.

Het Bootfitten van nieuwe skischoenen..

Al onze nieuwe skischoenen in de winkel hebben een vervormbare buitenschaal waardoor deze allemaal gemakkelijk aan te passen zijn door warmte en druk. De verschillende merken hebben allemaal verschillende eigenschappen en manieren hoe en wanneer te vervormen waardoor we ook verschillende technieken hebben om skischoenen aan te passen.
De schoen kan door bootfitting 5mm breder of 5 mm smaller worden, ongeacht waar.

Fischer en Salomon maken gebruik van een speciale, gepatenteerde thermoplastisch vervormbare kunststof. Deze is te verwarmen naar minimaal 80 graden. Hierdoor gaat de schoenschaal geheel de contouren van voet, enkel en onderbeen volgen en  past deze zich helemaal naar je voet aan.

Hoe werkt het?

-Eerst meten we de voeten op met onze nieuwe 3D scan voor de juiste maat, model en evt bekijken we of een inlegzool nodig is, als de keuze voor een schoen gemaakt is gaan we verder met bootfitting.
-De nieuwe skischoenen verwarmen we naar 80 tot wel 120 graden Celsius met of zonder binnenschoen afhankelijk van het merk. Als de schoen warm is , stap je er met de binnenschoen in waarna de schoen naar de voet gaat staan.
– Soms brengen we extra kussentjes aan op drukplekken om de voet daar nog net meer ruimte te geven
-Dan brengen we eventueel een cooling-pad en een compressiezak om elke schoen aan (afhankelijk van het merk) en sluiten we de compressiezak aan op een compressor. Door de compressiezakken op de blazen wordt de nog warme schaal helemaal naar de vorm van de voet gevormd. De koelelementen in de koelzak, zorgen er vervolgens voor dat de schoen ook daadwerkelijk in deze vorm blijft.

Het hele vormproces wat hierboven is beschreven neemt ongeveer 30 minuten in beslag en is een standaard Bootfitting. Hebben je voeten meer maatwerk nodig dan nemen we hier meer tijd voor en zullen er meer aanpassingen worden gedaan. Net zolang totdat de skischoenen gewoon goed zitten.

Na 24-36 uur is de schaal pas geheel uitgehard en kun je jarenlang pijnloos skiën!

Wil je hiervoor een afspraak maken? Dat kan natuurlijk, maar hoeft niet.

De Fischer Vacuum Fit Zone maakt plekken warm waar knel-drukpunten zitten.
Hierna gaat de klant in de schoen staan en gaat op die plek de skischoen meer naar de voeten staan.

Met de Fischer Vacuum Comfort Fit verwarmen we de binnen en buitenschoen, waarna de klant in de schoenen gaat en de schoen helemaal naar de voet gaat staan.

De Nordica Infra Red tool box maakt een gebied warm van de skischoen waar knel-drukpunten zitten.
Hierna gaat de klant in de schoen staan en gaat op die plek de skischoen meer naar de voeten staan.

Het “bakken” van je skischoenen doen we in de Salomon oven. Hierin verwarmen we alleen de buitenschaal van de skischoen tot 120 graden. Na het terugzetten van de binnenschoen en het aandoen vormt de schoen zich naar je voeten.

Hier zie je hoe dik de buitenschaal van een skischoen op sommige plekken is. Dit geeft ons ruimte om aan de binnenzijde soms wat weg te slijpen waardoor er meer ruimte ontstaat.

Wegsnijden van een knelpunt aan de binnenschoen, hierna plakken we over het gat een kunststof zodat de vorm van de schoen wel in tact blijft en dicht is.

Naast standaard zolen van Sidas in verschillende vormen die de voeten goed ondersteunen, kunnen we ook Custom fit zooltjes maken die zich helemaal naar de voeten vormen.

Hier verwarmen we de Custom zolen in de Sidas Flash Fit met warmte lampen…

waarna de klant 5 minuten op de verwarmde zolen gaat staan waardoor ze zich vormen naar de voet.

Voetkundig sportadviseur

Rob heeft onlangs zijn diploma behaald en mag zichzelf nu voetkundig sportadviseur noemen. De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!  

Dus heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Aanpassingen die we kunnen doen op “oude” maar nog goede skischoenen waarvan de kunststof buitenschaal niet vervormbaar is.

Bij aankoop van nieuwe skischoenen in onze winkel zijn alle onderstaande en
mogelijke 
aanpassingen GRATIS!

Heb je skischoenen die nog “goed” zijn maar heb je wel last van je voeten of een pijnlijk plekje, mis je een onderdeel?
Kom gerust vrijblijvend binnen met je skischoenen, Rob en Yves helpen je graag en geven eerlijk advies hoe je klacht het beste verholpen kan worden.

Aanpassen skischoenen

Complete bootfitting van Custom Shell of Vaccum skischoenen €75
Uitbuigen skischoenen              €15 per locatie
Wegsnijden binnenschoen       €20 per locatie
Afslijpen kunstof binnenzool   €15 per paar
Wegfrezen buitenschoen          €20 per paar
Buckle reparatie uit voorraad  €15 per stuk
Buckle bestellen en monteren  €25 per stuk

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)