Helmen en brillen

Tijdens de wintersport vakantie zijn helmen en brillen onmisbaar en verplicht. Dit is ook niet voor niets!

In de meeste Alpen-landen is een skihelm verplicht voor kinderen tm 16 jaar. Voor volwassenen is er op dit moment nog geen helmplicht. Echter is het inmiddels heel normaal om een helm te dragen.

Helmen

Helmen moeten goed passen om de juiste bescherming te bieden bij een val of botsing. Er is niet 1 helm die het beste is voor iedereen. Elke helm, ieder merk heeft een andere pasvorm en de pasvorm moet goed bij jouw hoofd passen om optimale bescherming te geven. We kiezen er bewust voor om verschillende merken en modellen zowel losse helmen als vizierhelmen in te kopen zodat we nog meer verschillende pasvormen hebben waar je uit kan kiezen.

Skibril of vizier

Een goede skibril of vizier beschermt je tegen de felle weerkaatsende zonnestralen op de sneeuw en geeft je een goed zicht om veilig over de hobbels beneden te komen.

Je kan kiezen uit een gewone skihelm met losse skibril of een vizierhelm, een losse skibril is dan niet meer nodig. Beide opties hebben voor en nadelen maar zeker zo belangrijk is de pasvorm van helmen en brillen.

Een helm en een skibril of vizier geven je hoofd, gezicht en ogen bescherming tijdens het vallen. Ben je ervan bewust dat als je een keer met je helm en of skibril een ongeluk(je) hebt gehad of als je helm uit je handen is gevallen, dat deze dan niet meer veilig is…

Ook zonder dat het met het blote oog te zien is, kan er in de helm een breuk zitten. Deze zwakke plek in het materiaal maakt dat de helm je bij een volgende val of botsing minder goed zal beschermen!

In onze collectie hebben we ook dunne bivakmutsen van Odlo die je extra warmte geven,  in het filmpje meer informatie.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)