Hockeysticks

Hockeysticks hebben we in vele soorten en maten van de merken BRABO, CYCLONE, DITA en ADIDAS. Het hele jaar door hebben we veldsticks op voorraad en vanaf eind oktober de zaalsticks voor wie in de winter in de zaal verder traint of speelt. Bij het kiezen van een hockeystick zijn er verschillende dingen die meespelen…

Gewicht van de hockeystick.
We merken dat door de ontwikkeling van het moderne hockey en de enorme ontwikkeling in kunststof materialen worden er steeds minder zware hockeysticks gemaakt. Door deze ontwikkelingen in moderne kunststoftechnieken is de slagkracht van een kunststof stick enorm verbeterd. Lichtgewicht sticks geven spelers meer handelingssnelheid zonder aan slagkracht in te boeten, waardoor licht gewicht sticks veel populairder zijn geworden. Om het gewicht te bepalen zijn er geen standaard regels, dit blijft erg persoonlijk. De volgende factoren wegen mee bij het bepalen van het gewicht; Leeftijd, Lengte, Gewicht, Kracht en Positie.

Kromming van de hockeysticks.
Deze kan je samenvatten in 4 categorieën en variëren van 16mm t/m 25mm:
1.Regular-Bow: S-curve16 mm t/m 19 mm. De standaard kromming voor een breed scala spelers.
2.Mid-Bow: M-Curve 20 mm t/m 22 mm kromming voor spelers die op zoek zijn naar extreme controle in hun spel.
3.Late- Bow: L-curve 23 mm t/m 25 mm. De maximale kromming net boven de haak,deze stick kan perfect gebruikt worden als strafcorner stick zonder de controle te verliezen tijdens het slaan, dribbelen en stoppen van de bal. Dit maakt de Late Bow een erg populaire stick.
4.Xtreme-Bow : XL Curve 24 mm t/m 25 mm De ultieme strafcorner stick zonder de controle en het gevoel in je spel te verliezen.
Ook de kromming van de stick is erg persoonlijk is en niet in een schema kan worden geplaatst. Wel is het zo dat spelers die heel laag bij de grond zitten en de bal wat verder van het lichaam spelen vaak gebaad zijn met een wat krommere stick en spelers die wat meer recht op hockeyen en de bal wat dichter bij het lichaam spelen meer gebaad zijn met een wat rechtere stick.

Haakvormen van de hockeystick.
Shorti haak komt voor bij sommige kindersticks, kort wendbaar haakje
Midi haak geven meer controle tijden het spelen
Maxi haak de meest gebruikte haak voor controle gecombineerd met slagkracht
J- Shape haak voor optimaal dribbelen en controle bij backhand
Power Hook haak ook voor betere backhand en dribbeling controle
Maxi haak met scoop betere dribbel techniek en makkelijker liften van de bal

Lengte van de hockeystick.
Om de lente van de hockeystick te bepalen mag deze maximaal tot de navel komen (is gelijk aan de bovenkant van je heupbot).De hockeystick merken adviseren dit ook om zo een goede hockeyhouding aan te leren, houden.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)