Hockeysticks

Hockeysticks hebben we in verschillende soorten en maten van de merken Brabo, Indian Maharadja, Reece en adidas. We hebben ook nog een aantal hockeysticks seizoen 2018 van Brabo, Adidas en Cyclone met 30-40%  korting. Het hele jaar door hebben we veldsticks op voorraad en vanaf eind oktober de zaalsticks voor wie in de winter in de zaal verder traint of speelt.

Is je hockeystick te klein of is de maat nog goed maar is je hockeystick aan vervanging toe?

Junior hockeysticks

De junior sticks lopen tm 35”  te gebruiken voor kinderen tot ongeveer 162 lengte.

Bij de junior sticks zie je vooral grote verschillen tussen houten en kunstof hockeysticks.

Houten sticks voor de beginnende speler, dus vooral bij jonge jeugd.

Kunstof is wat duurder, gaat langer mee dan hout en heeft veel meer slagkracht en controle. Vandaar dat vaak op kunststof wordt overgestapt vanaf het spelen op heel veld. (of vanaf de elftallen) Inmiddels zijn er in de kunststof sticks ook stuggere versies (met meer carbon) verkrijgbaar.

Ons advies: laat je voor junior sticks goed informeren over de lengte van de hockeystick (neem evt de oude stick mee) en verder mag het uiterlijk en het gevoel bij het in de hand hebben van de stick de doorslag geven bij een keuze.

Senior hockeysticks

Hierbij zie je grote verschillen en is het belangrijk is om bij de keuze van een nieuwe hockeystick goed te kijken wat voor jou belangrijk is bij een hockeystick, zoals het gewicht, kromming, stijfheid, grootte van de krul. Vaak is dit afhankelijk van je positie in het veld.

Alle verschillende eigenschappen van sticks hebben voor- en nadelen. Kies hierbij de eigenschappen die je het meest belangrijk vind en voel ook of dat de stick gewoon lekker in je hand ligt. Kies de hockeystick die bij je past.

Lees meer informatie over senior sticks bij: Welke hockeystick past bij mij.

Verder adviseren en helpen we je ook graag bij het “onderhoud” van je hockeystick door een nieuwe grip of tape hierop te zetten.

Heb je vragen of wil je meer advies? Vraag het aan een van onze medewerkers in de winkel, telefonisch of via per mail via het contact formulier onder aan deze pagina.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)