Hoe ski’s afstellen?

Waarom ski’s laten afstellen?

Bindingen op een ski moeten de schoenen op ski’s vast houden maar moeten ook op het juiste moment los laten tijdens het vallen. Dit om knieletsel en botbreuken te voorkomen. Omdat niet iedereen even zwaar, oud is, zelfde maat skischoen heeft en even goed kan skien is het belangrijk on de bindingen goed te laten afstellen op jou!

Sommige mensen lenen of wisselen ski’s uit en stellen dan zelf de binding af op de zool lengte van de schoen. Hiermee kun je inderdaad met een andere ski de berg af skiën maar veilig is het zeker niet!!!

De veiligheid (het op de juiste moment loslaten van de ski tijdens het vallen) hangt van meer af dan alleen de zoollengte, namelijk ook:

  • Het Gewicht
  • De Leeftijd
  • De skivaardigheid

De staat van de ski, binding en skischoenen is ook van belang omdat door corrosie en veroudering de ingestelde waarde namelijk na verloop van tijd moet veranderen.

Je begrijpt het al, zelf je skischoenen afstellen op je ski kan maar voor je eigen veiligheid is het veel verstandiger om de binding op een afstelapparaat door een professional af te laten stellen.

Hoe vaak laten afstellen?

Heb je dit gedaan dan is het nog van belang om de bindingen zeker 1 keer in de 2 jaar te blijven testen op functioneren en juiste instellingen om mogelijke corrosie en veroudering en veranderingen bij te blijven stellen.
Wij adviseren om de binding van een kinder-ski ieder jaar te controleren omdat het gewicht en de lengte van uw kind(eren) per jaar veranderd.

Onze jaarlijks geijkte afstel-machine heeft daarvoor een aantal gegevens nodig. Alleen met het gewicht, lengte, leeftijd en skivaardigheid én de gebruikte skischoen kan de binding veilig worden afgesteld.

Jaarlijks ski onderhoud is een must voor optimaal plezier en verkleind de kans op blessures en ongelukken. Onze winkel heeft een eigen skiwerkplaats om ski’s te repareren, slijpen, waxen, afstellen en monteren van bindingen. We beschikken over de nieuwste computergestuurde slijpmethode met keramische schijven.

Ps:
Vergeet niet om je ski’s na een week wintersport te laten slijpen en waxen voor optimaal glijplezier op de piste.

Huur je ski’s bij ons dan zit het afstellen van de bindingen, slijpen en waxen bij de huurprijs inbegrepen.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)