Hoe ski’s onderhouden?

Hoe kun je het beste je ski’s onderhouden? Jaarlijks ski onderhoud is een must voor optimaal plezier en verkleind de kans op blessures en ongelukken. Onze winkel heeft een eigen skiwerkplaats om ski’s te repareren, slijpen, waxen, afstellen en monteren van bindingen. We beschikken over de nieuwste computergestuurde slijpmethode met keramische schijven.

Afstellen

Bindingen moeten de schoenen op ski’s vast houden maar moeten ook op het juiste moment los laten tijdens het vallen. Dit om knieletsel en botbreuken te voorkomen.
Door corrosie en veroudering kan de ingestelde waarde na verloop van tijd veranderen. Om de binding hierop te controleren is het van belang om de bindingen zeker 1 keer in de 2 jaar te testen op functioneren en juiste instellingen.
Wij adviseren om de binding van een kinder-ski ieder jaar te controleren omdat het gewicht en de lengte van uw kind(eren) per jaar veranderd.

Onze jaarlijks geijkte afstel-machine heeft daarvoor een aantal gegevens nodig. Alleen met het gewicht, lengte, leeftijd en skivaardigheid én de gebruikte skischoen kan de binding veilig worden afgesteld.

Slijpen


De onderzijde en zijkanten van je ski’s zorgen voor het contact in de sneeuw, hoe gladder en scherper deze zijn hoe wendbaarder de ski. De staalkanten van uw ski’s of board zorgen voor grip op de helling en een goede sturing. Sneeuw (vooral harde sneeuw) maakt de kanten snel bot. Na een wintersport vakantie is er van de oorspronkelijke scherpte vaak maar een klein deel over. Je kan dit zelf zien doordat er staal bramen aan de staalkanten te zien zijn en de staalkanten veel minder scherp zijn. Dit geeft op wat hardere piste minder grip op sneeuw of ijs waardoor het weg glijden ontstaat.

Om scherpe kanten en een vlakke onderkant te krijgen slijpen wij het materiaal op onze band- en steen slijpmachine. De structuur in het belag wordt opnieuw aangebracht waarna een automatische disc-slijpmachine met keramische schijven de staalkanten van ski’s of snowboards aan de onderzijde en de zijkanten vlijmscherp en braamvrij slijpt.

Waxen


Een goed gewaxte ski of snowboard zorgt voor een maximaal glij-vermogen en voorkomt uitdrogen van het belag. Je merkt dit op de piste meteen: de ski’s (het board) glijden beter en draaien lichter. Je kan het ook zelf zien doordat het belag wat toe is aan een waxbeurt grijs uitslaat.
Wij waxen uw materiaal met warme wax, zodat deze diep in de poriën van het belag doordringt. De finishing polish gebeurt door een nylon borstel op het apparaat, deze borstelt de overtollige wax uit de structuur.

De waxlaag kun je gedurende je vakantie optimaal houden door deze dagelijks te behandelen met vloeibare waxbeschermer van Toko die in de winkel verkrijgbaar is.

Repareren, opvullen

Zitten er putjes en/of “strepen” in de ski dan moet dit worden opgevuld met nieuw belag (dit opvullen kan dus niet door waxen worden opgelost!). Het belag wordt weer egaal en dient hierna nog geslepen en gewaxt te worden.

Advies

Wij adviseren om na een week skiën, je ski’s een onderhoudsbeurt te geven van slijpen en waxen. Twijfel je wat jouw ski’s nodig hebben? Kom vrijblijvend binnen met je ski’s en we geven je een eerlijk advies.

Prijzen onderhoud

Ski’s:
Slijpen en waxen   €19,99
Alleen waxen         €10,00
Reparatie  ski’s      €10,00
Afstellen ski’s        €10,00
Montage ski’s        €25,00

Bij aankoop van nieuwe ski’s is de prijs inclusief montage en afstellen, de ski’s zijn al geslepen en gewaxed in de fabriek. Huur je ski’s bij ons dan zit het afstellen van de bindingen, slijpen en waxen bij de huurprijs inbegrepen.

Snowboards:
Slijpen en waxen incl. demontage en montage bindingen €29,99
Slijpen en waxen exclusief bindingen           €24,99
Alleen waxen Snowboards                              €10,00
Reparatie Snowboards                                    €10,00

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)