Hoe skischoenen drogen

Hoe droog je je skischoenen op de juiste manier na je wintersportvakantie?

Doordat we skischoenen de hele dag aan hebben en deze geen ademend vermogen hebben gaat al het zweet van je voeten in je binnen schoen zitten. De skischoenen zijn na een paar dagen skiën nat vanbinnen. Het is niet het leukste klusje na je vakantie maar wel héél belangrijk om je schoenen uit elkaar te halen om goed te laten drogen.

Door skischoenen eerst goed te laten drogen en pas hierna op te bergen, krijgen schimmels en bacteriën minder kans om in je schoen te gaan wonen en je schoenen ruiken/stinken minder. De binnen-schoen krijgt hierdoor ook de juiste vorm terug en je nieuwe of oudere skischoenen gaan uiteindelijk langer mee!

Wat moet je doen?

  1. Haal de schoenen uit je tas
  2. Zet ze in een droge ruimte
  3. Haal de binnen schoen uit de buitenschaal van de skischoen
  4. Haal eventuele zooltjes uit de skischoen
  5. Laat alles los van elkaar zeker 1 week drogen, zet de schoenen niet op de verwarming, maar in een droge verwarmde ruimte.

Hierna zet je de skischoenen weer in elkaar

  1. Leg als eerste de zooltjes in de binnen schoen
  2. Steek de juiste binnen schoen in de juiste buitenschaal
  3. Controleer of dat alle kunststof delen op de juiste plekken vrij kunnen bewegen
  4. Maak de schnallen van de skischoen allemaal dicht op de meest losse stand
  5. Maak het bovenste klittenband vast

Nu kan de skischoen in de juiste vorm opgeborgen worden voor de volgende vakantie op een droge, licht verwarmde, niet vochtige plaats in huis, liefst in een tas wat bescherming geeft tegen vuil en evt. ongedierte/insecten.

Heb je hierover vragen of lukt het maar niet om je skischoenen goed uit of in elkaar te  krijgen, Twijfel je of je skischoenen nog “goed” zijn, kom gerust vrijblijvend met je skischoenen naar de winkel en we geven je een eerlijk advies.

ps: vergeet niet ook je ski’s goed op te bergen.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)