Hoe strak moet een skischoen zitten

In het kort aangegeven zit een skischoen goed als hij lekker “aan” zit, hiermee bedoelen we aangesloten zonder te knellen als de schnallen (skischoen sluitingen) met een klein beetje druk dicht zitten.

De tenen moeten in de gebogen skihouding net vrijkomen van de voorkant van de schoen. Rechtopstaand mogen je tenen de voorzijde raken. De hak moet vast zitten in de achterzijde van je schoen.

De reden waarom je schoen zo aangesloten moet zitten is dat je voeten, dus je schoenen direct je ski’s aansturen (actie-reactie). Heb je te veel ruimte in je schoenen dan is het dus veel moeilijker om te draaien met je ski’s en hier controle over te houden, je hebt dan zelfs met de beste ski’s te weinig grip.

We horen vaker terug dat mensen kiezen voor grotere skischoenen of hun hele “oude” skischoenen omdat ze bang zijn voor pijn in hun voeten. We begrijpen vaak wel waarom men denkt dat dit beter is.

Een skischoen is namelijk gemaakt van een harde buitenschaal en een zachte binnen schoen. Als de pasvorm van een skischoen net niet helemaal aansluit op jouw voeten zul je dit altijd tijdens het skiën blijven voelen. Dit kan je skiplezier aardig verpesten!

De technische mogelijkheden en ontwikkelingen van skischoenen zijn de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Al begint de keuze voor een goed passende skischoen bij het opmeten en analyseren van de voeten. Als we dan genoeg gegevens van je hebben is het belangrijk om te gaan passen. Bij alle skischoenen in onze winkel kunnen we de harde buitenschaal zacht maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan je voeten. We noemen dit Bootfitting.

Heb je vragen over je eigen of nieuwe skischoenen, bel of mail ons of kom gerust vrijblijvend naar onze winkel voor een eerlijk advies op maat!

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)