Hoe was je badkleding

We krijgen vaak vragen over hoe je badkleding moet wassen om deze lang mooi te houden.

Hieronder een aantal tips:

Een klacht die vaak voorkomt is het dunner worden van de stof. 99% van alle zwemkleding wordt gemaakt van een elastische stof bestaande uit 80% polyamide en 20% elastomeer een soort rubberdraad wat je kunt vergelijken met een elastiekje.Dit elastomeergaren is heel kwetsbaar, als het aangetast wordt gaat dit breken. De stof verliest zijn rek en er ontstaan dunnen plekken, omdat daar het elastomeer garen is verdwenen.

Waterglijbanen
Het elastomeer garen is zoals gezegd zeer kwetsbaar en na herhaaldelijk schuren van de stof op bepaalde plekken zal het dan ook uiteindelijk gaan breken, bij het gebruik van bijvoorbeeld waterglijbanen is dit niet te voorkomen.

Chloor
Een van de oorzaken van het aantasten van het elastomeer is chloor. Om dit minder snel te laten gebeuren is het belangrijk om meteen na het zwemmen de zwemkleding in schoon water uit te spoelen. Het is dus beter om dit ergens in een wasbak in het zwembad te doen dan dit pas thuis uit te spoelen. Vaak zit hier een te lange tijd tussen.

Shampoo
Dit geldt ook bij het gebruik van haar-shampoo. Deze bevatten vaak stoffen welke te agressief zijn en is niet gemaakt om met kledingstoffen in aanraking te komen. Nog een reden om je badkleding zo snel mogelijk met lauw water uit te spoelen na het gebruik van shampoo.

Zonnebrandcrème
Let op met het gebruik van zonnebrandcrèmes. Sommige stoffen en afbeeldingen op je badkleding kunnen verkleuren als het hiermee in aanraking komt. Smeer je evt. een half uur voordat je de zon ingaat in, als de crème is ingetrokken kun je je badkleding weer aantrekken.
Door te zwemmen in chloorhoudende zwembaden gaat je badkleding ook sneller verkleuren, helemaal wanneer de zon er ook nog eens op schijnt.

Wassen van je badkleding
Spoel je badpak of bikini na het zwemmen zo snel mogelijk uit. Hiermee verwijder je alvast het meeste chloor en zout. Was je badpak met de hand met een fijnwasmiddel en koud water. Je badkleding kan meestal wel in de wasmachine (let op het etiket!), maar kies dan voor een fijnwasprogramma en gebruik een fijnwasmiddel. Was je badkleding in geen geval met een gewone machine bonte was mee.

Drogen van je badpak of bikini
Wring je badkleding niet uit, maar hang het op een plaats waar het rustig uit kan druppen. Dat duurt echt niet zo lang.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)