Korfbal

Korfbal is een buiten en binnensport voor dames en heren! Korfbal heeft competitie buiten op het veld en in de zaal en hiervoor heb je 2 verschillende schoenen nodig.

  1. Voor het buitenseizoen een paar (kunst) grasschoenen, kan dat voor korfbal een echte korfbalschoen zijn,  voetbalschoen (voor op gras) of een hockeyschoen (voor op kunstgras) zijn. Afhankelijk van de ondergrond, maar ook specifieke eisen van grip of demping (denk aan blessures!) kunnen we hierin een passend advies geven.

Wat betreft echte veld korfbalschoenen hebben wij van Mizuno onderstaande schoenen in onze collectie:

De nieuwst veldschoen van Mizuno, de Wave Erupt mid . Deze nieuwe korfbalschoen is geschikt voor kunstgras, heeft een slijtvaste zool met kleine noppen. Deze kleine noppen zorgen voor grip en een dempend vermogen. De hielbescherming in de tussenzool, geeft de korfballer een zachtere demping. Het 3-laags bovenwerk zorgt voor optimale stabiliteit, duurzaamheid en comfort.

Verder hebben we ook in onze collectie de  Franchise 9 Mid. Deze stabiele, maar toch dynamische en comfortabele schoen is uitermate goed geschikt voor natuurgras en voor lichtere personen ook op kunstgras .
De lichtgewicht schoen heeft een 9-Spike buitenzool, wat zorgt voor grip en comfort. Extra comfort wordt verkregen door de tussenzool over de gehele lengte van deze korfbalschoen. De toplaag geeft extra comfort en duurzaamheid.

2. Voor het zaalseizoen heb je een paar indoorschoenen nodig. Vanwege het vele draaien, remmen en springen is de demping en stabiliteit (ook voor de enkels) erg belangrijk bij het voorkomen van blessures. Lees hier tips voor het kopen van zaalsportschoenen.

Voor beide seizoenen hebben wij specifieke korfbalschoenen beschikbaar.

We hebben natuurlijk ook korfbalkleding! Voor SDO in Veldhoven hebben we het wedstrijdtenue op voorraad. Daarnaast een SDO trainingspak, sporttas en allerlei trainingskleding.

Ben je op zoek naar een goede sportbeha voor tijdens het korfballen? Onze verkoopsters helpen je graag om een goede keuze te maken. Kijk hier voor meer informatie over sportbeha’s.

Rob heeft onlangs zijn diploma behaald en mag zichzelf nu voetkundig sportadviseur noemen. De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!  

Dus heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)