Korfbal

Korfbal is een buiten en binnensport voor dames en heren! Korfbal heeft competitie buiten op het veld en in de zaal en hiervoor zijn 2 verschillende schoenen noodzakelijk. Voor het buitenseizoen een paar (kunst) grasschoenen en voor het zaalseizoen een paar indoorschoenen.

Voor beide seizoenen zijn specifieke korfbalschoenen beschikbaar. Vanwege het vele draaien, remmen en springen is de demping en stabiliteit (ook voor de enkels) erg belangrijk bij het voorkomen van blessures.
Mochten de specifieke schoenen niet voldoen (bijvoorbeeld omdat deze niet goed aan de voet passen) zijn er vaak ook goede alternatieven te vinden.

Voor het buitenseizoen kan dat voor korfbal een voetbalschoen (gras) of een hockeyschoen (kunstgras) zijn. Afhankelijk van de ondergrond, maar ook specifieke eisen van grip of demping (denk aan blessures!) kunnen we hierin een passend advies geven. We hebben natuurlijk ook korfbalkleding! Voor SDO in Veldhoven hebben we het wedstrijdtenue op voorraad. Daarnaast een SDO trainingspak, sporttas en allerlei trainingskleding.

Ben je op zoek naar een goede sportbeha voor tijdens het korfballen? Onze verkoopsters helpen je graag om een goede keuze te maken. Kijk hier voor meer informatie over sportbeha’s.

Rob heeft onlangs zijn diploma behaald en mag zichzelf nu voetkundig sportadviseur noemen. De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!  

Dus heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.