Padelracket

Padelracket

In 2018 zijn er bij  TC Metzpoint in Veldhoven 2 Padel banen aangelegd en kan de voor Nederland nieuwe racket sport Padel gespeeld worden.
Bij Padel wordt gespeeld met een padelracket en deze zijn er in veel verschillende vormen en maten.

Als eerste de vormen:
Diamantvorm: voor gevorderde spelers, de sweetspot (de plek waar je de bal het beste raakt) zit hoger, wat gemakkelijker is om de bal harder te slaan. Meer kans op overbelasting van de pols.

Traanvorm: voor medium tot gevorderde spelers, de sweetspot zit ook tamelijk hoog/midden.

Rond: voor beginnende spelers, de sweetspot is relatief groot en bevindt zich in het midden. Zo is een racket met deze vorm het gemakkelijkst te gebruiken. Deze geeft minder power maar wel meer controle.

De maten van een Padelracket:
Padelracket is maximaal 45,5 cm lang en 24 cm breed en tussen de 36 en 38 mm dik.

Het gewicht van een Padelracket:
Er is geen officieel vastgesteld gewicht voor padelrackets, meestal wegen ze tussen de 365 en 396 gram. Het gewicht is wel degelijk van invloed.
Lichte rackets bewegen makkelijker en zorgen voor een snellere reactietijd aan het net. Het makkelijke bewegen en de lichte weerstand van een licht racket is bovendien ideaal voor beginners.
Zwaardere rackets geven meer power waardoor je de bal meer kracht en snelheid kan geven. Het nadeel van een zwaarder racket is dat het de reactietijd kan beïnvloeden. Maar let wel op ivm blessures,  hoe meer power het racket geeft hoe minder dat je dit uit je arm hoeft te halen.

Hardheid:
De hardheid van een racket heeft te maken met het materiaal van de buitenrand van het frame. Grafiet en carbon zijn de hardste materialen, ze geven het racket minder power maar kun je wel preciezer mee spelen.
Padelrackets gemaakt van Fiber zijn in verhouding wat “zachter” geven meer power maar bieden een mindere controle. Over het algemeen gaan zachte rackets minder lang mee dan harde rackets.

Verdeling van de gaten:
Hoe de gaten verdeeld zijn heeft te maken met de stugheid en sterkte van het racket. De gaten kunnen horizontaal op een rij staan, bij de wat duurdere rackets staan de gaten diagonaal ten opzicht van elkaar. Dit maakt een racket stugger en vaak ook duurzamer.

Er zijn veel verschillende rackets met elk hun eigen kenmerken. Wij hebben Dunlop en Head padelrackets in ons assortiment en natuurlijk ook speciale padelballen. Padelballen zijn zeer vergelijkbaar met een tennisbal. Net iets kleiner en met iets minder atmosferische druk welke hierdoor geschikt zijn voor de padelrackets. Met gewone tennisballen padellen is slecht voor je padelracket!

Heb je vragen of wil je meer advies? Vraag het aan een van onze medewerkers in de winkel, telefonisch of per mail via het contact formulier onder aan deze pagina.

We helpen je graag bij het maken van een goede keuze!