Een soepele of stugge hockeystick

De sticks lijken allemaal op elkaar maar de techniek is ook bij hockey al een tijdje doorgedrongen en er word veelal met verschillende materialen gewerkt. Voor de zaalsticks geld dit veel minder omdat je niet mag slaan, alleen maar pushen is bij merken minder verschil gemaakt in stugge of soepele sticks. Vooral bij de veldsticks heb je keus uit de stijfheid van een stick.

Soepele sticks
Soepele sticks bevatten meer fiberglas en minder carbon waardoor ze soepeler zijn. De buigzaamheid zorgt voor meer balgevoel omdat je deze meer kan controleren. Het nadeel is wel dat er minder slagkracht is maar voor  technisch goed onderlegde spelers is dit meestal geen probleem. junior sticks zijn bijna allemaal soepele sticks,  om de juiste drijf- aanname- en pushtechnieken aan te leren.

Stugge sticks
Stugge sticks bevatten vooral veel carbon en worden vaak ook met andere technieken gemaakt waardoor ze heel weinig buiging hebben en een enorme slagkracht. Waardoor je nauwkeurig kunt richten. Er is wat minder balgevoel aan de stick maar voor spelers die veel passes geven en vaak op goal schieten is dit vaak ideaal.

Allroud sticks
Deze modellen hebben een mooi mix van de positieve eigenschappen van stugge en soepele sticks sticks.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)