Tennisschoenen voor binnen, gladde zool, zonder profiel

De tennisschoen voor binnen met een gladde zool, zonder profiel (carpet zool) is gemaakt om op tapijt, indoor te tennissen. Deze gladde zool zorgt ervoor dat je niet gaat stroppen op het tapijt wat erg gevaarlijk en belastend voor je enkels is!

Belangrijk bij het kiezen voor tennisschoenen is om deze goed af te stemmen op de ondergrond waarop je speelt zodat je de minste kans hebt op blesures. We zetten hieronder alle indoor banen en de verschillende zolen nog even op een rijtje:

  • Tapijtvloer: hierbij adviseren wij een carpet zool.
  • Rubberen vloer zoals een gymzaal: hierbij adviseren wij een carpet zool (bij enkel problemen) of een gravel zool met licht profiel.
  • Smashcourt binnen (Camping de paal Bergeijk): hierbij adviseren wij een omni zool of clay zool.

Carpet zool.
Een tennisschoen met egale zool zonder profiel die voor indoorgebruik en vooral tapijtbanen bestemd is. Deze voorkomt dat de voet vast komt te staan en verkleint de kans op blessures.

Geschikt voor:
Tapijt banen
Indoorbanen (gymzaal ondergrond)

Gravel zool.
Een harde rubberzool met een ondiepvisgraatprofiel, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het visgraat profiel ligt in de schoen, niet erop zoals bij de clay zool.
Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de tennisschoen blijft plakken.

Geschikt voor:
Gravelbanen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smashcourt banen
Indoor banen (niet op tapijt!)
Kunstgras banen (alléén voor gevorderden als men de “glijtechniek” beheerst!)

Clay zool.
Een harde rubberzool met een diepvisgraatprofiel. Zorgt voor schokabsorptie en veel grip. Het visgraat profiel ligt op de schoen, niet erin zoals bij de gravel zool.

Geschikt voor:
Kunstgras banen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smachcourt banen
Gravel banen

Omni-zool.
Stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden bijvoorbeeld op kunstgras, waarop vaak zand ligt.

Geschikt voor:
Hardcourt banen
Gravel banen
Canada Ten banen
Frenchcourt banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen

Wij zijn in onze regio van heel veel banen op de hoogte welke ondergrond er ligt en kunnen je hierdoor nog gemakkelijker adviseren.

LET OP: het gebruik van je oude, bijna versleten buiten tennisschoenen raden we af om binnen mee te gaan tennissen omdat hiervan de demping in de meeste gevallen ook versleten is en dit kans op blessures vergroot, juist op deze harde (betonnen) ondergrond!

Let bij aankoop van nieuwe binnen tennisschoenen ook op de pasvorm van de schoen zodat deze goed aansluit bij je voeten en wensen.