Tennisschoenen voor gravel

Het is belangrijk bij de juiste keuze voor tennisschoenen om buiten te tennissen deze af te stemmen op de ondergrond, dit om voldoende grip te krijgen maar niet te veel te stroppen en om enkelproblemen te voorkomen.

Op echte gravel tennisbanen kun je natuurlijk met een gravelzool terecht.
Een gravelzool is een ondiep visgraat profiel, soms met draaicirkel in het profiel onder de bal van de voet. Bij zwakke enkels ( vaak omzwikken) is een echt gravel profiel aan te raden.
Dit geeft minder grip bij wenden, keren en snelle bewegingen waardoor deze schoen minder snel blokkeert en er dus minder druk op je enkels komt.
Let op! Met een gravelzool kun je niet goed terecht op tennisbanen met smashcourt en kunstgras hiervoor is de zool al snel te glad en heb je te weinig grip.
Heb je geen zwakke enkels dan kan een tennisschoenen met omnicourt zool prima gebruikt worden op een gravelbaan. Het woord omnicourt geeft al aan dat de zool een compromis is die op verschillende soorten banen te gebruiken is.
De omnicourt tenniszool is te herkennen aan een diepere visgraat tekening in de zool dan de gravelzool, of ander tekeningen met puntjes, boogjes en streepjes in de zool.
Om de verwarring compleet te maken omnicourt zolen heten bij de merken vaak “Clay” ( Engels voor gravel)…

Wij zijn in onze regio van heel veel banen op de hoogte welke ondergrond er ligt en kunnen je hierdoor nog gemakkelijker adviseren.

Let bij aankoop van nieuwe buiten tennisschoenen ook op de pasvorm.