Tennisschoenen voor gravel

Wil je tennisschoenen kopen om op gravel te gaan tennissen? Dan is het belangrijk om te weten welke zolen hiervoor het meest geschikt zijn en wat de verschillen, voordelen nadelen zijn tussen verschillende zolen.

Op echte gravel tennisbanen kun je natuurlijk heel goed met een gravelzool terecht.
Een tennisschoen met gravel zool heeft een ondiep visgraat profiel, soms met draaicirkel in het profiel onder de bal van de voet.
Bij zwakke enkels (vaak omzwikken) is een echt gravel profiel aan te raden! Dit geeft namelijk minder grip bij wenden, keren en snelle bewegingen waardoor deze schoen minder snel blokkeert en er dus minder druk op je enkels komt.
Let op! Met een gravelzool kun je minder goed terecht op tennisbanen met kunstgras. Hiervoor is de zool al snel te glad en heb je te weinig grip.

Heb je geen zwakke enkels dan kun je op een gravel baan ook kiezen voor een tennisschoen met omni zool of clay zool, deze geven meer grip en hebben verder het voordeel dat ze goed bruikbaar zijn op smashcourt en kunstgras tennisbanen.

Gravel zool.
Een harde rubberzool met een ondiep visgraatprofiel, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het visgraat profiel ligt in de schoen, niet erop zoals bij de clay zool.
Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de tennisschoen blijft plakken.

Geschikt voor:
Gravelbanen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smashcourt banen
Indoor banen (niet op tapijt!)
Kunstgras banen (alléén voor gevorderden als men de “glijtechniek” beheerst!)

Omni-zool.
Stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden bijvoorbeeld op kunstgras, waarop vaak zand ligt.

Geschikt voor:
Hardcourt banen
Gravel banen
Canada Ten banen
Frenchcourt banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen

Clay zool.
Een harde rubberzool met een diepvisgraatprofiel. Zorgt voor schokabsorptie en veel grip. Het visgraat profiel ligt op de schoen, niet erin zoals bij de gravel zool.

Geschikt voor:
Kunstgras banen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smachcourt banen
Gravel banen

Wij zijn in onze regio van heel veel banen op de hoogte welke ondergrond er ligt en kunnen je hierdoor nog gemakkelijker adviseren.

Kies een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉

Wanneer moet je je racket opnieuw laten bespannen?

GRATIS tennisrackets testen

Met welke tennisschoenen op welke tennisbaan?

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)