Tennisschoenen voor kunstgras

Ook bij tennissen op kunstgras is het belangrijk om de zool van de tennisschoenen af te stemmen op deze ondergrond, dit om voldoende grip te krijgen maar niet te veel te stroppen en om enkelproblemen te voorkomen.

Regelmatig word de fout gemaakt dat alle nieuwerwetse tennisbanen kunstgras worden genoemd.
Op een kunstgras tennisbaan zie je echte kunstgras haren vaak ingestrooid met zand.
Om te tennissen op dit zand ingestrooide kunstgras heb je tennisschoenen nodig met het meest grove profiel om voldoende grip te hebben op deze tennisbaan daarom adviseren wij de clay zool en de omnizool voor tennissen op kunstgras.

Kies je toch voor tennisschoen met een gravel zool om op kunstgras te tennissen dan moet je wel de “glijtechniek”beheersen omdat je echt minder grip hebt met deze schoenen op het kunstgras.

Clay zool.
Een harde rubberzool met een diepvisgraatprofiel. Zorgt voor schokabsorptie en veel grip. Het visgraat profiel ligt op de schoen, niet erin zoals bij de gravel zool.

Geschikt voor:
Kunstgras banen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smachcourt banen
Gravel banen

Omni-zool.
Stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden bijvoorbeeld op kunstgras, waarop vaak zand ligt.

Geschikt voor:
Hardcourt banen
Gravel banen
Canada Ten banen
Frenchcourt banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen

Gravel zool.
Een harde rubberzool met een ondiepvisgraatprofiel, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het visgraat profiel ligt in de schoen, niet erop zoals bij de clay zool.
Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de tennisschoen blijft plakken.

Geschikt voor:
Gravelbanen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen (alléén voor gevorderden als men de “glijtechniek” beheerst!)

Wij zijn in onze regio van heel veel banen op de hoogte welke ondergrond er ligt en kunnen je hierdoor nog gemakkelijker adviseren.

Kies een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉

Alle verschillende tenniszolen

Gratis tennisrackets testen

Wanneer moet je je tennisracket opnieuw bespannen?