Tennisschoenen voor Smashcourt, Provision

Belangrijk bij de juiste keuze voor tennisschoenen om buiten te tennissen is om deze af te stemmen op de ondergrond, dit om voldoende grip te krijgen maar niet te veel te stroppen om enkelproblemen te voorkomen.

  • Smashcourt, Provision zijn merknamen van tennisbanen met een onderbouw van zand, lava en een stabiliteitsmat die ingestrooid word met fijn keramisch instrooizand vaak gravel kleurig.
  • Frenchcourt tennisbanen hebben een combinatie van een soort kunstgras en gravel in een toplaag.
  • Premium gravel banen zijn onderhoudsvriendelijker en meer bespeelbaar dan traditionele gravelbanen door een andere wijze van afvoer van regenwater en een andere samenstelling van het gravel.

Voor al deze bovengenoemde ondergronden op tennisbanen zijn omnischoenen. of te wel de Claycourt schoenen genoemd, de ideale tennisschoenen.
Het profiel kan eruit zien als een visgraat of met puntjes, v-tjes of golfjes. Let bij het visgraat profiel hierbij op dat dit een diepe visgraat is voor genoeg grip op de banen. Een ondiep visgraat profiel zool is veel meer geschikt voor echte gravel tennisbanen.
Met deze omni tenniszool kun je ook prima op kunstgras tennisbanen spelen.

Wij zijn in onze regio van heel veel banen op de hoogte welke ondergrond er ligt en kunnen je hierdoor nog gemakkelijker adviseren.

Let bij aankoop van nieuwe buiten tennisschoenen ook op de pasvorm.