Tennisschoenen voor Smashcourt, Provision

Ga je tennissen op Smashcourt of Provision banen? Belangrijk bij de juiste keuze voor tennisschoenen om buiten te tennissen is om deze af te stemmen op de ondergrond, dit om voldoende grip te krijgen maar niet te veel te stroppen om enkelproblemen te voorkomen.

  • Smashcourt, Provision zijn merknamen van tennisbanen met een onderbouw van zand, lava en een stabiliteitsmat die ingestrooid word met fijn keramisch instrooizand vaak gravel kleurig.
  • Frenchcourt tennisbanen hebben een combinatie van een soort kunstgras en gravel in een toplaag.
  • Premium gravel banen zijn onderhoudsvriendelijker en meer bespeelbaar dan traditionele gravelbanen door een andere wijze van afvoer van regenwater en een andere samenstelling van het gravel.

Voor al deze bovengenoemde ondergronden op tennisbanen zijn tennisschoenen met een omni zool, clay zool of een gravel zool de ideale tennisschoenen.
Het kleine verschil hierin is dat de gravelzool door een minder diep profiel iets minder grip geeft en meer geschikt is voor de gravelbanen.

Omni-zool.
Stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden bijvoorbeeld op kunstgras, waarop vaak zand ligt.

Geschikt voor:
Hardcourt banen
Gravel banen
Canada Ten banen
Frenchcourt banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen

Gravel zool.
Een harde rubberzool met een ondiepvisgraatprofiel, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het visgraat profiel ligt in de schoen, niet erop zoals bij de clay zool.
Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de tennisschoen blijft plakken.

Geschikt voor:
Gravelbanen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smashcourt banen
Indoor banen (niet op tapijt!)
Kunstgras banen (alléén voor gevorderden als men de “glijtechniek” beheerst!)

Clay zool.
Een harde rubberzool met een diepvisgraatprofiel. Zorgt voor schokabsorptie en veel grip. Het visgraat profiel ligt op de schoen, niet erin zoals bij de gravel zool.

Geschikt voor:
Kunstgras banen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smachcourt banen
Gravel banen

Wij zijn in onze regio van heel veel banen op de hoogte welke ondergrond er ligt en kunnen je hierdoor nog gemakkelijker adviseren.

Kies een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉

Wanneer moet je je tennisracket laten bespannen?

GRATIS tennisrackets testen

Welke tennisschoen past bij jou?

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)