Waarom een damesski kiezen?

De verschillende ski-types zijn er zowel specifiek voor dames als unisex (heren) modellen waarbij de dames-uitvoeringen (meestal!) ook anders zijn gebouwd op onderstaande punten:

  • Een damesski is veelal lichter van gewicht door gebruik van een ander kern-materiaal. Voor een beginnend tot gemiddelde skister is een te zware ski niet alleen een last om te dragen maar ook om te skiën, je komt minder snel vooruit en moet veel harder duwen/werken om bochten te maken.
  • Het binding-montage punt is verder naar voor geschoven voor meer draaigemak.
  • De hiel van de skibinding wordt vaak ook hoger geplaatst dan de teen. Deze laatste 2 aanpassingen hebben te maken met de andere bekken-stand bij dames.
  • Ander uiterlijk, de ski’s hebben een veelal vrouwelijker uiterlijk.

Alle dames opgelet!!!

Laat je niet verleiden tot alléén maar het uiterlijk van een ski!

Een geweldig mooie ski die veel te licht, gemakkelijke en soepel voor je is gaat klapperen en zwabberen als je wat harder wil gaan.

Een geweldig mooie ski die veel te stijf en zwaar voor je is laat je veel te log draaien en moeilijk skiën, alsof je het niet meer kan….

Kies in eerste de type ski en variatie die bij je past en daarna pas de mooiste 😉.

Wij testen zelf elk jaar alle dames en heren ski’s voordat we onze collectie inkopen om zeker te weten welke eigenschappen elke ski heeft.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)