Wandelen zonder blaren

Wil jij wandelen zonder blaren?

Schoenen en sokken hebben grote invloed op het voorkomen van blaren tijdens het lopen.
Als eerste zijn goed passende schoenen erg belangrijk, ze moeten je voeten niet laten schuiven maar je tenen wel de ruimte geven om te bewegen. We raden je dan ook aan om tijd te nemen om de juiste schoenen te kiezen en meerdere schoenen te passen om ook verschillen te voelen.

Gebruik ook de juiste sokken, sokken moeten als eerste je voeten beschermen en het transpiratie vocht goed opnemen. Heel belangrijk hierbij is dat de sokken naadloos zijn waardoor er geen naden over je voet schuren. Verder is je linkervoet een spiegelbeeld van de rechtervoet, onlogisch dat je linker en rechter sok dan precies het zelfde zijn… Verschillende linker en rechtersokken zorgen voor een veel betere aansluiting aan je voeten.

Het materiaal moet het transpiratievocht goed opnemen, wol heeft de eigenschap dit heel goed te doen, voor mensen die hier minder goed tegen kunnen is er nog Merinowol, deze irriteert de huid minder dan gewone wol. Bovendien ligt de wol-laag meestal niet op de huid. Ook Katoen neemt goed vocht op maar is minder vormvast en slijt sneller. Vaak gebruiken fabrikanten ook nog wat kunstvezels om sokken waterafstotend en sneldrogend te maken, tegen zweetlucht of om nog sneller vocht af te voeren zoals CoolMax, heel prettig bij warm weer.

Verder is naast het materiaal van sokken ook nog keuze in de dikte van de sok, veelal een persoonlijke voorkeur merken wij maar, die wel afgestemd moet worden op de schoenen! Zodat de voeten in de schoen niet te los of strak komen te zitten.
De anatomisch naadloze sokken van bijvoorbeeld het merk Falke zorgen voor zo min mogelijk drukpunten en optimaal vochttransport tijdens het wandelen. We hebben in onze winkel een ruime keus in Falke wandel sokken voor zowel dames heren en kinderen.

Tip: Was nieuwe sokken voor het lopen altijd eerst een keer uit, hierna nemen ze nog beter het vocht op.