Wandelkleding

Afhankelijk van het seizoen waarin je gaat wandelen kies je wandelkleding. Zoals bij vele sporten is het ook bij wandelen van belang dat je kledingmaterialen kiest waarin je transpiratie vocht goed afgevoerd kan worden en je vrij in kan bewegen.

Draag liever geen katoenen shirts, deze nemen veel vocht op en houden het lang vast waardoor je het eerder koud krijgt en je spieren afkoelen. Een goed alternatief voor katoenen onderkleding zijn hemden of shirts van Odlo, gemaakt van materiaal dat je huid droog houd en het transpiratie vocht goed door laat naar de volgende “laag” kleding.

Meerdere “lagen” kleding over elkaar aan doen heeft als voordeel dat je altijd een laag aan of uit kan doen afhankelijk van het weer, temperatuur. Afritsbroeken zijn hierbij ook erg handig om je te beschermen, niet alleen tegen de kou of regen maar ook tegen onverwachte struiken en prikkers langs de paden.

Vooral bij nat en koud weer zijn winddichte en waterdichte sportjacks ideaal zeker als ze dan ook nog ademend zijn. We informeren je graag welk type het beste voldoet aan jouw wensen. We hebben verder ook ruime keus uit shirts, shorts, bodywarmers, broeken, vesten en softgel jacks om je wandeluitrusting compleet te maken. We  verkopen wandelkleding in de merken Tenson, Luhta en Icepaek.