Wandelschoenen, welke kies ik?

Wandelschoenen moeten zorgen voor grip, demping, stabiliteit en bescherming tijdens het wandelen. Afhankelijk van de ondergrond waar je de schoenen het meest gaat gebruiken, (in de bergen, in Nederland op asfalt, of juist in de bossen) kiezen we samen een soort schoen die het beste bij je past.

Of het nu lichte en soepele wandelschoenen zijn of stevige hoge bergschoenen met een grof profiel, belangrijk bij het passen van wandelschoenen is dat deze meteen lekker zitten. In tegenstelling tot andere sportschoenen lopen deze vaak minder uit door de materialen die juist voor stabiliteit zorgen.

In onze outdoor kelder hebben we een ruim assortiment Lowa, Meindl, Tecnica, High colorado en Salomon wandelschoenen. met keuze uit waterdichte Gore-Tex schoenen of juist helemaal met leer gevoerd.

Na de aanschaf van de schoenen is het belangrijk om jezelf tijd te geven om deze in te lopen, hierdoor vormt de schoen zich van binnen meer naar de stand van je voet en raken je voeten gewend aan de nieuwe schoenen.

Tip: Ook voor vele staande beroepen zijn stevige wandelschoenen ideaal!