Wandelstokken

Tijdens het wandelen vinden veel mensen het prettig om als steun met wandelstokken of voor extra inspanning met Nordic walking stokken te lopen.

Beide stokken hebben scherpe punten die men gebruikt voor grip op gras en zandpaden. Loop je op steen, asfalt kun je hier rubberen dopjes om doen voor extra grip op deze ondergrond.
Het verschil tussen gewone wandelstokken en Nordic walking stokken zit hem in het gewicht en buigzaamheid, verstelbaarheid, lengte en demping.

Een gewone wandelstok ook wel trekkingstok genoemd is bedoeld voor extra steun tijdens het wandelen, ze zijn gemakkelijk in lengte verstelbaar zodat je deze bij het klimmen en dalen anders kan instellen. De trekkingstokken zijn wat zwaarder van gewicht maar geven wel veel demping. Trekking stokken worden ook per stuk verkocht.

Nordic walking is een manier van lopen met 2 stokken waarbij bij de juiste techniek en goede stokken je hele lichaam in beweging zet en hierdoor je conditie sterk kan verbeteren.
De Nordic walking stokken zijn meer buigzaam en lichter dan trekkingstokken.
Nordic walking stokken hebben veelal een handschoentje waarmee de stok goed in je handen blijft zitten tijdens het afzetten en loslaten van de stok.

Tip: Om blessures te voorkomen en genoeg steun te krijgen tijdens het afzetten, laat je goed informeren over de juiste lengte van de stok in onze winkel.