Wanneer hockeystick vervangen?

Als eerste moet je een hockeystick vervangen als deze te klein is geworden.

Maar wanneer is een hockeystick versleten?
Wanneer je hockeystick versleten is gaat het speelcomfort achteruit. Daarnaast gaat ook de kwaliteit van je spel achteruit als je stick wat versleten is. Hockeysticks zijn stevig, maar aan slijtage ontkom je niet. De grip van de hockeystick slijt als eerst. Deze zijn gemakkelijk te vervangen. Doe dit op tijd, want de grip van de stick is bedoeld om de grootste schokken op te vangen.

Na verloop van tijd wordt de stijfheid minder van de stick waardoor slagkracht en precisie langzaam verloren gaan. Gemiddeld gaat een hockeystick tussen de 1 en 2 jaar mee.

Let op: een houten (kinder-) stick verslijt sneller door het schuren over kunstgras.

Het moge duidelijk zijn dat als er scheuren ontstaan of stukken afbreken de hockeystick toe is aan vervanging! Denk daarbij ook aan je medespelers, die je met splinters zou kunnen verwonden.

Belangrijk is om bij de keuze van een nieuwe hockeystick goed te kijken wat voor jou belangrijk is bij een hockeystick, zoals het gewicht, de kromming, stijfheid, grootte van de krul.

Kies de hockeystick die bij je past, we adviseren je ook graag over de lengte van de stick.

Heb je vragen of wil je meer advies? Vraag het aan een van onze medewerkers in de winkel, telefonisch of via per mail via het contact formulier onder aan deze pagina.


Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)