Wanneer skischoenen kopen

Ga je voor de eerste keer in je leven skiën? Ons advies is om dan niet meteen skischoenen te kopen maar eerst een jaar skischoenen en ski’s te hurenEen reden hiervoor is dat je misschien nog niet weet of je het wel echt leuk gaat vinden… (natuurlijk wel😉) en het zijn best prijzige schoenen.

Maar nog belangrijker is dat je nog niet weet wat je moet voelen tijdens het skiën. Skiën doe je namelijk voor het grootste deel met je voeten, het is een techniek die veel van je voeten en schoenen vraagt. Wij hebben door onze jarenlange ervaring gemerkt dat mensen eerder een verkeerde keuze maken in skischoenen als ze nog nooit geskied hebben.

Twijfel je toch of wil je materiaal huren of kopen voor je vakantie, we hebben zowel skischoenen en ski’s te koop als te huur. Verder hebben we kindergarantie plan en ski-garantieplan voor volwassenen.

Je moet je skischoenen vervangen als ze niet meer lekker zitten en tussen 5 tot 10 jaar oud zijn. Dit is afhankelijk van het aantal weken dat erop geskied is, hoe goed de skischoen na elke vakantie gedroogd en opgeborgen wordt en de kwaliteit, duurzaamheid van het materiaal.

De slijtage van een skischoen kan voor een deel aan de buitenzijde te zien zijn doordat de hak en de neus waar mee deze in de binding valt versleten is. Dit maakt dat de schoenen niet meer goed vast op de ski’s staan, er speling ontstaat tussen skischoen en ski waardoor het niet meer veilig is om er mee te gaan skiën. Verder verhardt de binnen schoen door het vocht en word de binnen schoen steeds dunner waardoor je voet in de schoen langzaam steeds meer ruimte krijgt. De controle en grip over je ski’s wordt dus langzaam minder.

Zijn je skischoenen nog niet zo oud maar ben je niet tevreden over de pasvorm, heb je pijn aan je voeten, enkels of kuiten tijdens het skiën? Kom dan met je skischoenen naar onze winkel en we kijken of we jouw probleem met je huidige skischoen kunnen oplossen.

Ben je bang dat alleen je oude skischoenen lekker zitten en je nooit meer betere gaat vinden? De technische mogelijkheden en ontwikkelingen van skischoenen zijn de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Het kiezen van een goed passende skischoen begint bij het opmeten en analyseren van de voeten. Als we genoeg gegevens van je hebben is het belangrijk om te gaan passen. Bij alle skischoenen in onze winkel kunnen we de harde buitenschaal zacht maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan je voeten. We noemen dit Bootfitting.

Een skischoen op maat voor meer skiplezier!

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)