Wat zijn AG voetbalschoenen?

AG is de afkorting voor een Artificial ground voetbalschoenen met speciale zolen met veel korte noppen (15 tot 25) die extra grip en  stevigheid bieden op kunstgras.
De noppen van de AG voetbalschoenen zijn in verhouding tot de Firm ground (FG) voetbalschoenen vrij kort en hebben een andere vorm zodat je niet vast komt te zitten op het kunstgras. De zool van kunstgras (AG) voetbalschoenen is speciaal ontwikkeld om slijtage van het kunstgras en de zool van je schoenen tegen te gaan. De zool van de FG voetbalschoenen slijten iets sneller als je ze op kunstgras gebruikt.  Als je met een AG voetbalschoen op natuurgras speelt heb je minder grip dan met een FG zool. Wanneer je dus vooral op kunstgras speelt kun je het beste kiezen voor AG voetbalschoen.

Speel je afwisselend op kunstgras en natuurgas, en wil je geen 2 paar schoenen kopen voor de aparte velden dan is de Multiground voetbal schoen hiervoor het meest geschikt.  

 

Niet alleen de goede zool van een voetbalschoen is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.

 

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)