Welk hockeybitje past bij mij?

We hebben van verschillende merken hockeybitjes: Brabo, Rucanor en Shock Doctor. Hierdoor hebben we bitjes in verschillende pasvormen, prijsklasse (vanaf €4,99) en kwaliteiten.

Er zijn verschillende soorten hockeybitjes:

  • Thermoplastische mondbeschermer; deze bitjes zijn voorgevormd, maar kunnen worden aangepast op het eigen gebit door het te verwarmen in gekookt water en daarna te happen. Deze zijn verkrijgbaar in:
    1 laags, zijn goedkoper hebben alleen een beschermende laag
    2 of meer laags, deze hebben een beschermende laag én een schok-dempende laag.
  • Bitjes voor beugeldragers in junior en senior maat, deze bitjes zijn niet aan te passen op maat door verwarming maar deze hebben wel een beschermende laag én een schok-dempende laag en zijn evt wat korter te knippen.
  • Bitje op maat; deze bitjes worden vaak gemaakt bij de tandarts. Deze hebben wij dus niet in de winkel. Ze worden gemaakt op basis van een gipsen afdruk van het gebit, hebben een beschermende laag maar geen schok-dempende laag.


Belangrijk is dat je een bitje pakt in de juiste maat, junior of senior.
Kijk even naar de grootte van het bitje en eventueel in de spiegel naar je gebit om te zien welke het beste gaat passen. Bij de thermoplastische mondbeschermers (bitjes) zit er altijd een gebruiksaanwijzing in de verpakking hoe je deze nog beter op maat kan maken in warm water en evt door stukje af te knippen. Lees de betreffende gebruiksaanwijzing goed, dat komt het gebruiksgemak én de veiligheid ten goede!

Heb je vragen of wil je meer advies? Vraag het aan een van onze medewerkers in de winkel, telefonisch of via per mail via het contact formulier onder aan deze pagina.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)