Welke bespanning in je tennisracket

Welke bespanning kies je als je je tennisracket opnieuw laat bespannen? Want alle mogelijkheden haal je pas uit je racket als je bespanning is afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Hieronder vertellen we meer over soorten snaren, hybride bespanningen en snaardiktes. Wil je weten wat het beste bij jou past dan adviseren we je graag persoonlijk!

Bespanningen zijn in te delen in 3 categorieën:
1. Allroundsnaren
Deze snaren hebben een lange levensduur qua spanning en elasticiteit. Allround snaren zijn vaak synthetisch of nylon snaren en hebben een gunstige prijs. Deze zijn ook ideaal als breedtesnaar voor hybride bespanningen te gebruiken.
2. Comfort en power snaren
Dit zijn snaren voor minder krachtige en technische recreatieve spelers. Comfortsnaren geven de bal veel vaart mee (power) tijdens de slag maar geeft deze wel minder controle over de bal. Verder zijn deze snaren arm-vriendelijk omdat ze de trillingen beter opvangen. Een echte comfortsnaar met de meeste demping is een darm snaar gemaakt van dierlijke darmen, deze is wel erg gevoelig voor vocht en heeft een hogere prijsklasse.
3. Spin en controle snaren
Deze snaren zijn vaak glad en geschikt voor hardhitters en spinspelers. Er zijn ook spinsnaren die gehoekt of gedraaid zijn en een grovere structuur hebben, hierdoor krijg je meer grip op de bal. Spin en controle snaren zijn verkrijgbaar in hardere en zachtere polyesters. Een zachtere snaar geeft meer spin, een hardere snaar meer controle.

Hybride bespanning
De hybride bespanning is een combinatie van 2 snaren in het racket. Een soort voor de lengte en een andere voor de breedte. Er zijn erg veel combinaties mogelijk. De combinatie van 2 verschillende snaren geeft je de voordelen van eigenschappen van 2 verschillende soorten snaren. Een veel gebruikte hybride bespanning is een spin snaar in de lengte en een powersnaar in de breedte dit geeft veel balgevoel, spin en balsnelheid en relatief weinig slijtage. Maar in principe zijn alle combinaties mogelijk. We geven de graag advies hierover.

Welke Snaardikte voor je tennisracket?
Tennissnaren zijn er in verschillende diktes, de dikte van een snaar heeft invloed op de power, controle, duurzaamheid, demping en ideale raakvlak van het racket.
Verder is de opbouw en kwaliteit van een tennissnaar belangrijk voor de speeleigenschappen en duurzaamheid van de snaar.

1.20 of 1.25 mm snaardikte
Voordelen, veel grip, meer snelheid, raakvlak is groter, meer demping en elasticiteit.
Nadelen,  het is een dunne snaar die minder sterk ( kortere levensduur) is en minder controle geeft over de slag.

1.30 mm snaardikte
Dit is een gemiddelde snaardikte en scoort hierdoor gemiddeld op controle van de slag, snelheid, grip, demping en elasticiteit en  heeft een gemiddelde levensduur.

1.35 of 1.40 mm snaardikte
Voordelen, deze snaar is heel sterk en geeft veel controle over de slag.
Nadelen, het kost meer kracht en techniek om de bal harder te slaan. Dit doordat de  snaar minder veerkracht heeft en het ideale raakvlak minder groot. Geeft minder spin.

Lees hier meer informatie over wanneer je je racket moet laten bespannen

We geven je graag meer informatie over het bespannen van je tennisracket, neem contact met ons op via het contactformulier onder aan deze pagina, bel ons of kom naar de winkel.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)