Welke hardloopschoen past bij mij

Hardloopschoenen kiezen dat blijft heel erg persoonlijk en maatwerk. Bij hardlopen is de schoen erg belangrijk om lekker vooruit te kunnen en de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. Veeleisende marathonloper of beginner, wij zoeken de schoen die bij je past!

Bij het adviseren van de juiste hardloopschoen vinden we het prettig om je oude hardloopschoen te zien omdat de slijtplekken veel vertellen over de manier van lopen.

Hierna gaan we je voeten opmeten en kijken en luisteren naar de bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden bij de keuze van de schoen zoals de breedte/hoogte van de voet, blessures, pijntjes, krampen.
Deze dingen geven ons een richting welke soort schoen we je het beste kunnen laten passen, hierbij  is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt aan de voorkant en vooral genoeg steun ervaart van de schoen.

Nog een aantal tips:
Kies niet omdat andere lopen hebben gezegd dat dat de beste schoen is, elke voet en elk lichaam is anders!
Kies niet alleen op een mooie kleur… blessure vrij lopen is toch veel prettiger.
Kies niet automatisch de zelfde schoen als je vorige paar, modellen veranderen en soms zelfs maten van het zelfde merk!
Kies niet automatisch de zelfde schoen als je vorige paar omdat je voeten in de loop van de jaren ook veranderen…
Passen en meten = weten!

Uiteindelijk kun je ook een stukje hardlopen op de hardloopband in onze winkel om te voelen hoe de (verschillende) schoenen zitten. Door onze video opname die we tijdens het hardlopen op de hardloopband maken kunnen we je laten zien welke schoen je loop het beste ondersteund of corrigeert. Hieronder in het filmpje zie je hoe we dit doen.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)