Welke maat skischoen?

De maatvoering die de skischoen merken gebruiken is de zogeheten “Mondopoint” maat.

De mondopoint maat geeft de voetlengte van de blote voet in centimeters en is dus de binnen lengte van de binnenschoen. Dus maat 28.0 is voor een voet met een lengte tot 280 mm.

Ondanks deze duidelijke maatvoering kan deze maatvoering bij de skischoen merken toch nog afwijken en zijn hierdoor soms de maattabellen per merk verschillend.


Het goed opmeten van je voet is erg belangrijk maar daarnaast is het passen van verschillende skischoenen noodzakelijk. Zeker bij skischoenen omdat de buitenschaal van hard kunststof materiaal is, is niet alleen de lengte maar ook de hoogte en breedte van je voet belangrijk bij de keuze van de juiste skischoen voor jou.

Verder zijn er nog vele factoren die belangrijk zijn om mee te nemen in de keuze van een goed passende skischoen (skistijl en ervaring, lichaamsgewicht, lengte).

Belangrijk ook om te weten is dat de technische mogelijkheden en ontwikkelingen van skischoenen de afgelopen jaren enorm vooruitgegaan. Het kiezen van een goed passende skischoen begint zoals gezegd bij het opmeten en analyseren van de voeten. Als we genoeg gegevens van je hebben is het belangrijk om te gaan passen. Bij alle skischoenen in onze winkel kunnen we de harde buitenschaal zacht maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan je voeten. We noemen dit Bootfitting.

Een skischoen op maat voor meer skiplezier!


Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)