Welke rugzak past bij mij

Tijdens langere wandelingen is een dagtocht rugzak handig voor het meenemen van je spullen zoals eten en drinken.

Er zijn veel verschillende soorten en maten van rugzakken, de kunst is om de juiste rugzak te kiezen bij jouw postuur en pakvolume.
Een te kleine rugzak die te zwaar is, verdeelt het gewicht niet prettig over de rug. Een grote rugzak daar in tegen geeft wat minder bewegingsvrijheid en heeft een grote oppervlakte op de rug wat kan gaan transpireren. De rugzakken van Deuter zijn hierin onderscheidend en ideaal. Met het “air comfort” systeem van Deuter hangen de rugzakken vrij van uw rug voor optimale ventilatie!

Vaak zijn meerdere compartimenten in een rugzak erg gemakkelijk om de spullen allemaal een eigen plekje te geven, schoon te houden en minder “kwijt”te raken.

Let ook op het gewicht van de rugzak zelf, dit gewicht draag je de hele tijd met je mee. Kijk of de schouderriemen breed en zacht zijn, hierdoor snijden ze minder in je schouder. Een extra heupriem of gordel kan de last nog beter verdelen over je rug.
Heb je alleen wat drinken en wat kleins bij om te eten, dan kan een heuptas met flessenhouder ook ideaal zijn. Deze zijn er in verschillende maten en verstelbare gordels.
Tip: Stop zware spullen op ongeveer een derde van je rugzak, zo dicht mogelijk tegen je rug aan hierdoor blijf je het meest stabiel en in de beste houding lopen.