Welke tennisbal kies je

Welke tennisballen kies je?

Er zijn 3 groepen tennisballen, de gasgevulde (ressurized)ballen,  drukloze (pressureless) ballen en voor kinderen va 4 jaar de Stage ballen.

Alle (wedstrijd) ballen moeten aan richtlijnen voldoen, dit heeft te maken met het gewicht, diameter en stuithoogte. Alle tennisballen die wij verkopen voldoen aan de richtlijnen van de KNLTB.

Gasgevuld
De gasgevulde tennisbal is de meest comfortabele tennisbal, hij komt minder hard aan op het racket en “voelt”dus ook zachter.
De tennisballen worden in een blik geleverd die onder druk staat en voorkomt dat het gas uit de bal ontsnapt voordat je deze gaat gebruiken.
Hierna komt het nadeel van  gasgevulde ballen. En dat is dat de gasdruk door het rubber van de bal geleidelijk ontsnapt. Bij elke slag verdwijnt een kleine hoeveelheid gas, de binnendruk in de tennisbal wordt steeds minder en daarmee ook de stuithoogte en stuitsnelheid van de bal.

Drukloos
De drukloze tennisballen gaan langer mee want in plaats van gasdruk in de bal heeft men de rubberen kern dikker en/of harder gemaakt. De bal is hierdoor ook zwaarder en stuit hierdoor wat sneller en hoger. Drukloze tennisballen worden veelal in kartonnen doosjes geleverd waardoor je de drukloze bal ook kan herkennen. Maar ook drukloze ballen hebben niet het eeuwige leven, doordat ze harder stuiten slijt het vilt extra…

Stage
Stage tennisballen zijn speciaal ontworpen voor de allerjongsten, er zit minder druk in de bal waardoor de stuit minder hoog is en vertraagd. Hierdoor krijgen kinderen meer tijd om op de juiste manier op hun plek te gaan staan.
Kinderen laten spelen met “oude “volwassen tennisballen maakt ondanks dat ze al versleten zijn ze toch nog te snel zijn en te hoog stuiten waardoor men meer bezig is met ballen rapen dan slaan…
Hieronder zie je de 3 verschillende soorten Stage ballen afhankelijk van de leeftijd en speelkwaliteiten heb je een bepaalde kleur nodig.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)