Welke tennisschoen op welke tennisbaan

Er zijn veel verschillende baansoorten waarop je kan tennissen: gras, kunstgras, gravel, gravel Premium Plus, FrenchCourt, HardCourt, tapijt en SmashCourt-ProVision. Maar welke tennisschoen past nu op welke tennisbaan?

Elke baan heeft voor de optimale grip demping stabiliteit en draaivermogen in principe een andere zool nodig om op te kunnen tennissen. Gelukkig worden tegenwoordig de meeste tennisschoenen met goede omnizolen gemaakt. Zolen die geschikt zijn voor meerdere baansoorten zoals ProVision-SmashCourt, kunstgras, gravel en FrenchCourt.

Verder is er een Hardcoourt tennisschoen ontwikkeld die een minder grove zool heeft dan de omnischoen, deze schoen is geschikt is ook voor meerdere baansoorten zoals ProVision-SmashCourt, kunstgras en FrenchCourt. Maar minder geschikt op kunstgras.

Gravel – Hardere rubbercompound tennisschoen, met een niet al te diep visgraatprofiel (1). Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de schoen blijft plakken. Voor de gevorderde speler is er tevens een model beschikbaar met een diepere en grovere visgraat (2). Hierdoor kun je met deze schoen ook op kunstgras terecht, mits je de glijtechniek beheerst.

Hardcourt-  Ook een hardere rubberzool met een normaal visgraatprofiel (1) tennisschoen. Zorgt voor schokabsorptie en grip. Eveneens geschikt voor gravelbanen.

Tapijt – Zonder profiel (3). Een tennisschoen met harde zool die voor indoorgebruik bestemd is. Voorkomtdat de voet vast komt te staan en verkleint de kans op blessures.

Kunstgras –  Omni-zool (4). Stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden op kunstgras, waarop vaak zand ligt. Is ook geschikt voor gravelbanen en smashcourt. Voor ouderen, die wat minder flexibel zijn, is grip een must.

Ben je benieuwd welk tennisracket bij jouw past?

Wanneer moet je je tennisracket laten bespannen?

Tennisrackets  bij ons gratis testen!

Welke bespanning kies je voor op je tennisracket?

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)