Welke voetbalschoenen voor brede voeten

Een goede pasvorm voor je voetbalschoenen is erg belangrijk.

Adidas en Nike maken veel verschillende modellen voetbalschoenen voor bepaalde posities op het veld met daarbij behoorde leesbreedte van de schoen.

Belangrijker is dat je schoenen kiest die bij de vorm van je voeten past. Elke voet is anders en meer of minder breed. Pas een voetbalschoen daarom goed voordat je deze koopt aan beide voeten. Onze ervaring leert dat een model schoen van een merk zoals Predator van Adidas vaak breed valt maar toch ook elke jaar weer anders “breed” uitvalt. Pas voetbalschoenen dus voordat je ze koopt, het model kan zomaar anders uitvallen.

Te smalle schoenen geeft kans op uitscheuren van de schoen, klemmen, blaren en minder vrijheid tijdens het spelen.

Voor mensen met brede voeten zijn voetbalschoenen gemaakt van leer vaak heel erg geschikt, dit materiaal vormt zich naar de vorm van je voeten, bij Nike en Adidas (vaak de Copa Mundial) zijn dit ook meteen de wat bredere modellen.

Maar ook in de kunststof materialen maken Nike en Adidas elk seizoen weer wat bredere modellen voetbalschoenen. Vergeet niet om ook te letten bij het kopen van de juiste zool voor de ondergrond waarom je speelt.

Kom naar onze winkel en we laten je graag voelen welk model voor jou geschikt is.

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)