Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor keepers

Een keeper heeft meer grip nodig dan een gewone speler door de explosieve, korte snelle bewegingen.

Spelend op voornamelijk kunstgras is de Multi ground voetbalschoen aan te raden MG van Nike of de FXG van Adidas. 

Dit is een voetbalschoenen met een speciale zool die een compromis vormt tussen de AG en FG voetbalschoen. AG noppen zijn voor op kunstgrasvelden ideaal en FG noppen zijn voor op natuurgras velden ideaal. Deze schoen heeft een combinatie van FG en AG noppen onder de zool en goede grip geeft op zowel kunstgrasveld als een natuurgrasveld


Voornamelijk spelend op natuurgrasvelden is een Firm ground (FG) voetbalschoen aan te raden geschikt voor vooral droge natuurgrasvelden. De voetbalschoen heeft relatief veel en lange noppen voor een goede grip in het gras. Wanneer je met een FG schoen op een zacht, drassig veld speelt gaat de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten waardoor je grip vermindert. 

Keepers vragen daarom voor het spelen op hele drassige natuurgrasvelden soms nog wel eens voor een extra paar Soft ground (SG) schoenen, die minder en langere noppen hebben als de FG.

Het voetballen met een SG schoen op droge natuurgrasvelden is niet aan te raden, door lange en weinig noppen zak je dieper in het veld waardoor je eerder blokkeert en een grotere kans hebt op enkelblessures. Met de huidige kwaliteit van de natuurgrasvelden is de SG schoen nauwelijks nog nodig.

Niet alleen de goede zool van een voetbalschoen is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.


Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)