Welke voetbalschoenen op gras

Bij het kopen van voetbalschoenen voor op natuurgras velden kun je kiezen tussen Firm gound (FG) en Soft ground (SG, de oude schroefnoppen) voetbalschoenen.

FG wordt het meest verkocht, geschikt voor vooral droge natuurgrasvelden, de schoen heeft relatief veel en lange noppen voor een goede grip in het gras.
Wanneer je met een FG schoen op een zacht, drassig veld speelt gaat de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten waardoor je grip vermindert. 

Keepers vragen voor het spelen op hele drassige natuurgrasvelden nog wel eens voor een extra paar SG schoenen, die minder en langere noppen hebben als de FG.
Het voetballen met een SG schoen op droge natuurgrasvelden is niet aan te raden, door lange en weinig noppen zak je dieper in het veld waardoor je eerder blokkeert en een grotere kans hebt op enkelblessures.  

Met de huidige kwaliteit van de natuurgrasvelden is de SG schoen voor veldspelers nauwelijks nog nodig.


Speel je afwisselend op kunstgras en natuurgas, en wil je geen 2 paar schoenen kopen voor de aparte velden dan is de Multi ground voetbalschoen hiervoor het meest geschikt.
 

Niet alleen de goede zool van een voetbalschoen is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Kom naar de winkel, we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is. 

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)