Welke voetbalschoenen voor Walking Football?

Natuurlijk kun je Walking Football doen met FG, AG, MG of FXG voetbalschoenen maar bij deze voetbalvorm in wandeltempo mag/moet meer dan het gewone voetbal aandacht besteed worden aan de demping van de schoenen om blessures minder kans te geven.

Turf ground (TF) voetbalschoenen of hockey kunstgrasschoenen geven meer demping dan de ” gewone” voetbalschoenen zijn hiervoor ideaal, ongeacht of dat je op natuurgras of kunstgras speelt.
Turf ground voetbalschoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine zachtere noppen en geeft veel grip op verharde en bevroren velden, onder winterse omstandigheden.

Doordat de noppen van een TF zool kleiner en zachter zijn dan “normale ” andere voetbalschoenen geven ze meer demping wat minder belastend is bij knie of enkelblessures.

Deze type schoen is dan ook erg geschikt voor Walking Football, Scheidsrechters, demping gerelateerde blessures en in een pannakooi.

Hockey kunstgrasschoenen is qua zool prima om op kunstgras of natuurgras Walking Football te spelen. Deze schoenen geven meer demping, ondersteuning en omsluiting van de enkels dan een Turf ground voetbalschoen. Let wel op dat de neus van schoen zo plat mogelijk op de grond staat om de bal goed aan te kunnen spelen. Het liefst heeft de schoen ook een soepel bovenwerk voor meer balgevoel.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.


Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)