Welke voetbalschoenen op welke positie?

Welke voetbalschoenen zijn het beste voor jouw positie op het veld? Voetbalschoenen kunnen op elke positie gebruikt worden, maar er zijn wel een paar verschillen.

Als spits kan je belang hebben bij lichte voetbalschoenen zoals de Adidas X of Nemeziz of Nike Mercurial. Hierdoor kun je sneller en wendbaarder zijn.

Spelers op het middenveld kunnen op zoek zijn naar voetbalschoenen met controle-elementen voor de perfecte pass of voorzet zoals de Adidas Ace of Nike Hypervenom of Tiempo

Verdedigers vragen kracht en duurzaamheid van voetbalschoenen en snelheid kan van minder belang zijn. Zoals de Adidas Ace of Nike Magista. Erg lichte voetbalschoenen worden meestal afgeraden voor verdedigers.

Let wel, het gewicht van voetbalschoenen gaat ook vaak samen met de bescherming van je voeten: hoe zwaarder hoe beter. Het kiezen van voetbalschoenen blijft toch vooral een persoonlijke kwestie, Zijn je voeten smaller of heel breed dan is het ook erg belangrijk om rekening te houden met deze eigenschappen van de schoen en niet alleen de positie op het veld!
Pas dus verschillende voetbalschoenen in onze winkel!

Heb je een vraag? Mail of bel ons (040-2533437)